U nedjelju  11. lipnja, Fotoklub Kadar SB organizirao je humanitarnu akciju „Zajedno u kadru“. Cilj akcije bio je članici fotokluba Margareti Sedlarević kupiti profesionalnu fotoopremu kako bi joj olakšali fotografiranje, a i egzistenciju.

Margareta je jedna od triju djevojaka koje su 2013. godine bile žrtve teške prometne nesreće koja je potresla Slavonski Brod. Jedna od djevojaka, nažalost, podlegla je ozljedama, a Margareta je izgubila obje noge. Oporavak je bio dug i težak. No, Margareta nije izgubila nadu i optimizam te se nedavno pridružila Fotoklubu Kadar SB želeći svoj talent i ljubav prema fotografiranju dijeliti s drugima. Prepoznala je to kao priliku da se aktivno uključi u društveni život nakon oporavka od nesreće.

Ovu hvalevrijednu akciju prepoznali su mnogi fotografi, profesionalci i amateri. Tako se i fotoklub Klik uključio u akciju humanitarnom prodajom svoje izložbe ulične fotografije „Ritam grada“. Izložba se može do 11. srpnja razgledati u salonu Becić na Korzu i još uvijek pomoći Margareti.

Cjelodnevni program započeo je u jutarnjim satima izložbom fotografija na otvorenom Fotkluba Kadar SB, Budimira Željka Keke i Amera Kapetanovića, potom je slijedilo otvorenje naše izložbe. Članovi Fotokluba Čakovec postavili su na Korzo kameru obscuru i građanima približili “primitivan” način nastanka fotografije. Članovi Fotokluba Kadar SB portretirali su sugrađane koji su imali priliku odmah dobiti svoje fotografije. Svi prisutni mogli su kupiti knjige poznatog fotografa Darija Žagara.

Svi koji su se odazvali ovoj akciji, bilo kao sudionici ili kao oni koji su svojim donacijama pomogli Margareti, nisu krili oduševljenje samom akcijom i njezinom namjenom. Dobre zabave i druženja s dragim ljudima nije nedostajalo. Posebno oduševljenje i dojam ostavio je gost iz susjedne BiH, Budimir Željko Keko.  Keko je fotograf koji unatoč životu u invalidskim kolicima, ima pozitivan stav i energiju prema svemu što čini. Izvrstan je primjer kako bez obzira na fizičke poteškoće, živjeti život punim plućima. Njegovo predavanje bilo je vrlo inspirativno i poticajno za sve one koji misle kako ih njihova fizička poteškoća vrlo ograničava. Njegova priča i entuzijazam kojem pristupa fotografiranju nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Odazivom građana Slavonskog Broda akcija je uspješno provedena. Margareta je dobila fotoaparat u vrijednosti 8.000 kuna. Zahvaljujući donacijama građana i direktoru Fototeha Asimu Krkaliću koji je u ime tvrtke donirao pola navedenog iznosa. Margareti je uručena i novčana pomoć od 4500 kuna koje će koristiti za svoje svakodnevne potrebe.

Rezultat ovog događaja bio je osmijeh na licima svih sudionika organizacije i osmijeh na licu Margarete. Istina je, da je tako malo potrebno za sreću, a često nam to “malo” nedostaje.

Foto:fotoklub Kadar SB