[maxbutton id=”1″ url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5FrvwhdzmpMddMRDibh9fuju28_y8Or5eA7DefxCTwekVQg/viewform” text=”FOTOOKO 2021″ ]

Od 2012. godine Fotoklub Klik redovito u rujnu organizira Fotooko – manifestaciju zamišljenu kao jednodnevno okupljanje i druženje fotografa. Dosadašnjih osam uspješno organiziranih susreta doveli su u Svetu Nedelju nekoliko stotina sudionika. Broj sudionika rastao je iz godine u godinu pa se 2018. na Fotooku organiziranom u dvorcu Kerestinec okupilo preko 300 fotografa i zaljubljenika u fotografiju. Stoga se može reći da je ta naša manifestacija postala prepoznatljiv brend našeg fotokluba, ali i Svete Nedelje.
Iako pandemija već dvije godine gasi i otkazuje mnoge manifestacije, Fotoklub Klik je odlučio i ove godine organizirati Fotooko s još više entuzijazma i želje da se tradicionalni posjetitelji ne iznevjere.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Ovogodišnje deveto Bajk&Bajke Fotooko održat će se 18. rujna na svetonedeljskim jezerima Kipišću i Orešju. Naš tradicionalni susret fotografskih profesionalca i amatera – zaljubljenika u fotografiju i ove će godine pružiti priliku fotografiranja brojnih motiva i modela. Teme ovogodišnjeg Fotooka – bicikli i bajke – usmjerene su prema djeci i onim odraslima koji još nisu sasvim odrasli, a vjerujemo da su takvi u većini.
Dolazak sudionika biciklijade „Biciklom do zdravlja 2021“ na jezero Kipišće oko 12 sati iskoristit će se za prvi dio ovogodišnjeg Fotooko druženja. Pozivamo također sve vlasnike starih ili novijih atraktivnih bicikala da nam se pridruže i posluže kao motivi našim fotografima. Glavni dio Footoka održat će se nakon toga na jezeru Orešju. Taj dio programa sadrži fotografiranje likova iz bajki te iz svijeta animiranih i SF filmova. Kostimirani likovi iz bajki i animiranih filmova sigurno će oduševiti najmlađe, a djecu iznad 18 godina očekuju susreti s likovima iz Rata zvijezda, možda i koji zajednički selfi s Darth Vaderom. Za sudionike je organizirano i druženje, tj. interaktivno predavanje koje će održati naš slavni (bez pretjerivanja) fotograf Igor Dugandžić – Cigo.
I to nije sve. Fotooko ima natjecateljski karakter, a fotografi će se natjecati u tri kategorije – bicikli , bajke, i ekipa . Kao i svake godine, organizatori Fotooka izabrat će najbolje fotografije. Za pobjednike će se naći i lijepe nagrade.
Prijava sudionika provodit će se od 11 do 12 sati na jezeru Kipišću. Kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, u što je uračunata i majica Fotooka. Izvrsno raspoloženje, jelo i piće mogu se potražiti na štandu „kod Mrve“.
Fotografi vole rujan jer to je mjesec koji pruža još puno lijepih, sunčanih dana. Vjerujemo da će vrijeme biti na našoj strani i da će ova subota biti još jedna prilika za fotografiranje, uživanje u prirodi i lijepu zabavu.
Dobro došli na „Bajk&Bajke“ Fotooko!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar