S posebnim veseljem pozivamo Vas da nam se pridružite na predstavljanju fotomonografije “Urbani trenuci“ autora Maxa Juhasza u utorak 20. lipnja 2017. godine od 20 sati u društvenom domu Mala Gorica.

Fotomonografija URBANI TRENUCI,

istoimeni je naziv zagrebačkog fotografskog ciklusa, trilogije koju čine još dvije knjige: NOĆNIK i JARUN. Žanrovski isprepletene ulična i dokumentarna fotografija u svojevrsnoj narativnoj formi, čine njegove knjige romanima u mediju fotografije. Izbjegavajući zamku poznatih i već odavno viđenih zagrebačkih vizura, autor je tragao za drugačijim slikama, onima koje ocrtavaju puls grada uokvirujući ga snažnom interpretacijom i kompozicijom u koje je često znao ugraditi elemente poetike, humora, začudnosti, a katkada i šokantnosti.
Autor će projekcijom odabranih fotografija predstaviti sve tri knjige iz ciklusa na kojem je radio pune 22 godine, od 1991. do 2013., u razdoblju od prvih uzbuna u gradu Zagrebu pa sve do ulaska u Europsku uniju.
Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991., za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu se najviše koristi jednostavnim fotoaparatima na film. Izlagao je samostalno u zemlji i inozemstvu te na mnogobrojnim skupnim izložbama. Izdao je tri fotografske knjige, a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma te online-magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva ‘KADAR 36’ te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika zagreb (HDLU Zagreb). Živi i radi u Zagrebu.
Veselimo se Vašem dolasku!