HRVOJE JURIĆ – Put oko svijeta na dva kotača

Tko voli slušati o ludim avanturama imao je priliku što čuti i vidjeti jučer (23. svibnja) u prostorijama Fotokluba Klik jer gost nam je bio Hrvoje Jurić, avanturist i fotograf poznat po tome da je 2019. godine biciklom u 133 dana obišao svijet i da je tako postavio Guinnessov rekord. Hrvoje nam je došao u goste sa svoja dva predivna psa Enom i Maksom te nam je dva sata pričao o svojim doživljajima i avanturama. Tko nije poznavao Hrvoja i njegove pse mogao je ubrzo, kroz pričanje i fotografije, shvatiti da pred njime stoje pravi svjetski putnici čije su avanture i doživljaji kao iz filmova.

 

Hrvojeva priča u mnogome je nevjerojatna. Nezadovoljan običnim životom kojim je do 2013. godine živio, odlučio je poslušati glas svoga srca i započeti nešto sasvim drugo. Ubrzo je napravio svoj prvi veći poduhvat – odvozio se biciklom do najsjevernije točke Europe do koje se može doći cestom – čuvenog Nordkappa u Norveškoj. Kasnije je radio različite slične poduhvate nastojeći se pripremiti za nešto doista veliko te se na kraju odlučio za put oko svijeta. Radilo se o tisućama kilometara, brojnim izazovima, temperaturnim ekstremima i situacijama koje su često i opasne po život, no Hrvoje je o svemu tome pričao s nekim dječačkim veseljem i zadovoljstvom što se u svim opasnostima znao zaštiti. 

U svojem izlaganju pričao nam je o brojnim zemljama svijeta kao da je to sve negdje blizu njegove rodne Slavonije, a toliko voli prirodu i putovanje da je trenutno bez stalnog mjesta prebivanja jer je prodao kuću te, kao pravi nomad, putuje po svijetu s minimalnom imovinom – autom i biciklom. Uz to što putuje, Hrvoje na svojim putovanjima radi izvrsne fotografije i video priloge koje se može naći na društvenim mrežama, na televiziji i u nekim prestižnim časopisima kao što je National Geographic.

FOTO KLUB KLIK

E-mail: info@foto-klik.hr

Tel.: +385 91 404 9777

Adresa: Augusta Šenoe bb, Mala Gorica

FOTO KLUB KLIK

E-mail: info@foto-klik.hr

Tel.: +385 91 404 9777

Adresa: Augusta Šenoe bb, Mala Gorica