Proslava Dana grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva (svibanj/lipanj) kada se održavaju brojna događanja: izložbe slika, koncerti ozbiljne glazbe, sportski programi, zabavni prigodni programi uz nastup kulturno-umjetničkih društava, zabavni večernji programi uz koncerte.

Petak:

I ove godine smo aktivno sudjelovali u obilježavanju Dana grada Sveta Nedelja. Sve je počelo u petak s rock večeri i grupom Detour,  preedgrupa je bila Nibru, mladi lokalni band koji izvrsno zvuči 🙂

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Subota:

Subota ujutro već je tradicionalno namjenjena najmlađima, pa su tu bile kreativne radionice dječjih vrtića, predstavljanje knjige Anđe Marić, dječji glazbeni festival „Radost u pjesmi“.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Navečer su bile smotre povijesnih postrojbi, gosti iz raznih krajeva Hrvatske, svečana dodjela priznanja akcije  „Zeleni cvijet” te kulturno-umjetnički program, nastup članica ZKUU Grada Svete Nedelje.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Za feštu u večernjim satima bio je zadužen, tamburaški sastav Gospodari tambura koji su priredili čisto finu fešticu na našem trgu.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Nedjelja :

Nedjelja je počela s biciklijadom oko svetonedeljskih jezera. Tura je bila prihvatljiva i za jednog Klikovca koji je odpedaliral od Trga preko Brezja, Rakitja do jezera Rakitje pa do Orešja i do kraja rute – Kipišća, gdje se zahuktala Svetonedeljska roštiljada.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

 

Priređeno je natjecanje u pripremanju roštilja uz bogat zabavno-kulturni program za djecu i odrasle (dječji zborovi, zabava uz žonglere i klauna) uz sviranje grupe Locco, a od 18.30 je počeo koncert Lidije Bačić. Nije zgorega napomenuti da su boje Klika na 2. tradicionalnoj roštiljadi branili: kao glavni kuhar gospodin i umjetnik Miroslav Šoštarić – Brko, šefica od mješanja i rezuckanja bila je gđa Prgin, a prve pomoćnice bile su Jasminka i Kristina. Odred za zagrijavanje roštilja i održavanje vatre: Josip, Željko, i Jurica, savršeno su to odradili. Reporteri koji su bilježili sva događanja su Jura, Romanski i Roko, da ih slučajno ne bi nazvali dežurnim smetalima oko roštilja. Ova je ekipa osvojila 2. mjesto na roštiljadi! Zasluženoooooooo!!!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Organizatori: Grad Sveta Nedelja, Svenkom d.o.o., TZG Svete Nedelje

JAKO PUNO FOTOGRAFIJA MOŽETE VIDJETI OVDJE