U subotu 19. travnja 2017. članovi Fotokluba Klik uputili su se na terensko fotografiranje u Logarsku dolinu u susjednoj Sloveniji.
Nakon prvih provjera na granici i u Brežicama, okupljanje putnika namjernika bilo je kod dvorca u Sevnici.Proljeće je upravo pokazalo svoje prve znakove i motiva oko dvorca nije nedostajalo. No, glavna atrakcija u dvorcu, ponajviše za naše nepce, bile su pita “Prva dama” (umanjena verzija američke pite) i torta “Melania” (ili Melani) od bijele čokolade, lješnjaka i oraha (mljac).
U dvorcu je također i galerijski prostor koji često izlaže fotografije te je dogovorena i izložba Fotokluba u bliskoj nam budućnosti.
Nastavljen je put prema Celju i zatim prema Logarskoj dolini.

Logaska Gore

U trenutku kad se otvorio pogled na Logarsku dolinu i Kamniške alpe, svi su automobili šutke stali, a putnici poiskakali iz njih da fotografski ovjekovječe taj prizor.
Tijekom vožnje samom Logarskom dolinom, neki su se zaustavljali prije vodopada ili po povratku od vodopada jer svaki detalj nosi posebnost.
Glavni motiv – 92 metra visok vodopad Rinka – bio je okružen snijegom koji se također zadržao na uzvisinama. Fotografi su se raspršili po klancu uz vodopad ili se popeli na Orlovo gnijezdo (restorančić koji još nije bio otvoren).
Najhrabriji su krenuli prema vrhu.
Potraga za okrepom i toplinom odvela je prve tragače u najbliži planinarski dom na uvijek finu “gobovu” juhu.
Čekao se povratak hrabrih s vrha i njihove su se dogodovštine s divljenjem slušale.
Povratak kući donio je nove avanture “najbržeg” puta, te su se vidici dežele dodatno upotpunjavali, a digitalna navigacija dovedena je u pitanje.
Ljepota viđenoga i snimljenoga govori za sebe.

Nena Miklenić