Projekt FotOOko zamišljen je kao jednodnevno fotografsko druženje po Svetoj Nedelji, a okuplja fotografe različitih profila i iskustava. Na FotOOku sudjeluju  fotografi iz fotoklubova i pojedinci. FotOOko je prilika da se fotografi druže, razmjenjuju iskustva te upoznaju Svetu Nedelju i okolicu kroz objektiv. Sudjelovati mogu svi – amateri i profesionalci – a sve što je potrebno jest dobra volja.

FotOOko ima natjecateljski i edukativni karakter. Na dosadašnjim događanjima FotOOka uvijek su bile organizirane i radionice s vrsnim predavačima, a tako namjeravamo i nastaviti. Natjecanje se organizira u više kategorija, ovisno o temama koje su zadane, a nakon završetka stručni ocjenjivački sud izabire po tri najbolje fotografije iz svake kategorije. Nakon svakog FotOOka organiziramo i izložbu nagrađenih fotografija i izabranih drugih fotografija. Pobjednici dobivaju priznanja i nagrade koje osiguravaju naši sponzori. Dosad je organizirano devet susreta FotOOka. Ove godine, 18. rujna organiziramo deseto, ipak sasvim obično FotOOko.

Iza organizacije FotOOka stoje članovi Fotokluba Klik koji ulažu velik trud u osmišljavanju i provedbi priprema za ovaj fotoevent. Dođite i nagradite njihov trud. Ispišimo priču FotOOka kroz naše objektive zajedno.