Na ovom 10 Fotooku će nam se pridružiti ekipa iz Judo klub Profectus Samobor te će nam pokazati što znaju i umiju 🙂 O kako su fotogenični samo kad ovako lete… #10fotooko

Judo klub „Profectus Samobor“ osnovalo je 17. rujna 2013. godine tridesetak judaša, među kojima 6 majstora juda i 9 bivših i aktualnih prvaka i prvakinja Hrvatske u judu, uz podršku roditelja.

Krajem 2013. godine klub je primljen u privremeno članstvo Hrvatskog judo saveza, Samoborskog športskog saveza, te Judo saveza Zagrebačke županije, a na skupštinama tih saveza, početkom 2014. godine, i u punopravno članstvo.

Samostalnim ulaganjem i radom članova i roditelja, te donacijama, na ulazu u Samobor, u ulici Dobriše Cesarića 5 uređene su prostorije Judo kluba „Profectus Samobor“ na oko 400 m2.

Međutim, uskoro je klub “prerastao” prostor i tražio se novi. U suradnji s Gradom Samoborom 2019. godine dobivena je polovica hangara u bivšoj vojarni u Samoboru. Prostor od oko 660 m2 klub je uredio i otvorio 27. prosinca 2019. godine. Prostor sadrži veliku i manju dvoranu za judo, fitness dvoranu, teretanu i ostale potrebne sadržaje.

Osim natjecateljskog juda u uzrastima od djece do veterana, u klubu se provodi program “Judo za sve” namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju, rekreativni program fitnessa, te program medicinske gimnastike za osobe sa zdravstvenim problemima i osobe iznad 50 godina starosti.

Vidmo se na 10. FotOOku!