Poznata manifestacija Kotlić fest u Kamačniku u Vrbovskom ove je godine po prvi puta uvela i Foto kotlić. Pozvani fotoklubovi natjecali su se u spravljanju gulaša u subotu 1. srpnja 2017.

Klikovci su već dobili priznanje – 2. mjesto za realizaciju roštilja na Danima grada Svete Nedjelje – pa je priprema krenula s puno samopouzdanja. Zbog brojnosti članova prijavljene su čak četiri ekipe. Imenovani su „majstori kuhari“ od kotlića koji su pripremali posebne dodatke ili osmišljavali recept, što im je remetilo san noć uoči natjecanja.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

No, terenski dio traži i neke improvizacije te su se neki članovi prvi put okušali u tom zahtjevnom zadatku.

Kamačnik

U Kamačniku nas je dočekala članica Klika Vanja, a dobrodošlicu su nam poželjeli i organizatori iz Turističke zajednice Vrbovsko. Tu je bio i Fototeh koji je prezentirao Nikonovu opremu i poklonio majice koje obilježavaju 100. obljetnicu Nikona. A Fotozine, portal za fotografiju, slavio je 19 godina svoga djelovanja. To su sve dobri povodi za tradicijsko jelo i slavlje.

Višesatna priprema gulaša osigurala je i slobodno vrijeme za proučavanje fotografske opreme za studio i fotografiranje mještana u nošnjama toga kraja te prekrasnu šetnju po zaštićenom kanjonu.

Ljepota krajolika i svjež zrak ubrzo su okupili sve sudionike oko kotlića. No, prva degustacija pripala je članovima prosudbene komisije i organizatorima koje su majstori od kotlića nastojali pridobiti šarmom, kuharskom kapom i keceljom ili pak kuhačom na kojoj je pisalo „10“.

Zajedničko blagovanje donijelo je i opise pojedinih gulaša ovisno jesu li dominirale mirodije, okus povrća ili pikantnost uz pomno pripremljene glavne sastojke.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Proglašenje

Proglašenjem pobjednika bilo je očito da domaće ekipe poznaju tajne sastojke usvojene na dosadašnjim Kotlić festima. Uz podjelu priznanja i poklona, Foto kotlić se priveo kraju rezanjem dviju torti slavljenika – Nikona i Fotozinea. Kratka šetnja uz fotografiranje dopunila je motive za fotografije koje će se poslati na izložbu u rujnu 2017. u Vrbovskom. Uslijedilo je raspremanje pripremljenih šatora i klupa (uz prisjećanje prethodne situacije „koliko je fotografa potrebno za postavljanje šatora“).

Povratak kući prošao je u miru i pospanosti. Dio ekipe okušao se i uvečernjem fotografiranju Večeri poezije, meda i vina u Dvorcu Kerestinec što jedodatno upotpunilo taj prekrasan kulinarsko-fotografski dan.

punooo više fotografija možete pogledati ovdje