Urbani Trenutci - Max Juhaz

Urbani trenuci Maxa Juhaza u Svetoj Nedelji

S posebnim veseljem pozivamo Vas da nam se pridružite u na predstavljanju fotomografije ” Urbani trenuci “ autora Maxa Juhaszau utorak 20. lipnja 2017. godine od 20 satiu društvenom domu Mala Gorica.

Foto-monografija URBANI TRENUCI,

istoimeni je naziv zagrebačkog fotografskog ciklusa, trilogije koju čine još dvije knjige; NOĆNIK i JARUN. Žanrovski isprepletene ulična, life i dokumentarna fotografija u svojevrsnoj narativnoj formi, čine njegove knjige poput romana u mediju fotografije. Izbjegavajući zamku poznatih i već odavno viđenih zagrebačkih vizura, autor je tragao za drugačijim slikama, onima koje ocrtavaju bilo grada uokvirujući ih snažnom interpretacijom i kompozicijom u koje je često znao ugraditi elemente poetike, humora, začudnosti a katkada i šokantnosti.
Autor će kroz slide-show projekciju odabranih fotografija predstaviti sve tri knjige iz ciklusa na kojem je radio pune 22 godine, od 1991. do 2013., u razdoblju od prvih uzbuna u gradu Zagrebu pa sve do ulaska u Europsku uniju.
Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991, za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu najviše se koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno u zemlji i inozemstvu, te na mnogobrojnim skupnim izložbama. Izdao je tri fotografske knjige a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma te online-magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva ‘KADAR 36’ te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika zagreb (HDLU Zagreb). Živi i radi u Zagrebu.
Veselimo se Vašem dolasku!